А колко ще гори в Хасково с дестинации по макс 1-2км ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеЗимата в студа - 12-13/100.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеМоже и повечко да е.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеНека Тони да пита Радо, той я е карал при всякакви условия и има наблюдения в София! Нека сподели дали е минавала каране градско в София 11 литра, много ми е любопитно!
В Русе задръстване няма да, но се кара нормално всеки ден по точно 10 км, 5 в посока....
Извънградско има няколко трипа до морете....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеНяма какво да питам,аз знам колко харчи 2.4,в никакъв случай не е колкото казваш ти,отдавна се съмнявам в думите ти,особено след онези смешни клипчета,колко бързо загрявала,и как разхода и бил 9/100 в града.Просто лично не го вярвам,а и като се зачете човек в тази тема,няма друг колега с твоя разход,дори и в друг град,не в София.
Тая духва топло 30 сек след запалване ( интересно че само в краката), вероятно има реотани, а стрелката се отлепя за по малко от километър пробег. Сега още не е студено, зимата ще видим.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщениеМежду другото за загряването - много бързо загрява, нищо общо със 156цата ми.
Тая духва топло 30 сек след запалване ( интересно че само в краката), вероятно има реотани, а стрелката се отлепя за по малко от километър пробег. Сега още не е студено, зимата ще видим.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Да, вече няколко дни сутрин като я запаля и се стряскам от ужасяващите звуци в началото, докато вдигне малко температурата...но се успокоявам бързо, като се сетя, че ми обясняваше, че това са "нормални" звуци...
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "
Comment
-
Хах .. требва да чуеш 2.0 JTDm как мели .. се едно че си запалил 4-ри Икаруса един до друг.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеНяма какво да питам,аз знам колко харчи 2.4,в никакъв случай не е колкото казваш ти,отдавна се съмнявам в думите ти,особено след онези смешни клипчета,колко бързо загрявала,и как разхода и бил 9/100 в града.Просто лично не го вярвам,а и като се зачете човек в тази тема,няма друг колега с твоя разход,дори и в друг град,не в София.
Инфо от Радо, който е карал колата доста както градско в Сф, така и извън до Пловдив, цитирам инфо от него:
- градско София 10-11л
- извънградско до Пловдив по магистралата със постоянно каране от 150км и пикове до 200км на места среден разход от 8.5л
Можеш да го питаш. Та като вземем в предив, че от тогава е махнат ДПФ, Клапи...и се кара в Русе, дали не е възможно да не лъжа за разхода....
Загрява си адски бързо, и никакви смешни клипове не съм пускал, ще ме извиняваш.
Нз какви 2.4 има около теб, но явно не са меродавни!!!!
Айде със здраве, няма какво да коментирам за разхода повече....лично питай Радо като толкова 2.4 си виждал!Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:32.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Наистина загрява 3 пъти по-бързо от 156-цата. Тая сутрин се стреснах от звуците и аз. Разхода още е 12, ще видим по-натам. Имам егр, дпф, вихрови клапи и катализатор.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеА колко ще гори в Хасково с дестинации по макс 1-2км ?Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеЗимата в студа - 12-13/100.за един месец това са има няма 100км или за месец си налял 25лв нафта. Това са смешни крачмарски сметки, ако караш пък на по дълги разстояние и е загряла разхода е по малък, но пък и км които минаваш са повече тей че същатата работа пак
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Вижте сега, държа пак да уточня че тука въпроса е принципен.
Защото като чете човек на кой колко му гори, си мисли че колата му не е в ред.
Затова отворих темата.
Иначе при мене сметката е такава - в малкия град, със много старт стоп, в момента съм се закрапил на 13, при очаквани (според писанията) 10/100. Имам 400км средно на месец само градско. Това прави 12 литра нафта над очакванията ми или 30лв. Смятате ли че това ми е проблема?
На извънградско разхода ми е с около литър, литър и половина над очакваното. Имам по 4-500км изънградско в нормален месец. Това са още 7,5 литра или няма 20лв в повече.
Та, ако 50лв на месец по завишена сметка ми беше проблема, как щях да имам възможност изобщо да я купя тази кола?
Моята равносметка е че 156цата ми гореше точно колкото горят на Русия ина още няколко човека 159ките, а тя беше 1,9 8волта. Та така..Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
Comment
Comment